Indeks | Bogdesign | Anmeldelser | Referencer | Links | Kontakt
 
  
  
  Polytype

Polytype leverer varierede grafiske løsninger med fokus på god typografi. Firmaet beskæftiger sig hovedsageligt med bogtilrettelægning og anden form for komplekst typografisk design, bl.a. brochurer, årsberetninger, skiltesystemer, udstillingsplancher og bomærker. I alle opgaver prioriteres det højt at tage udgangspunkt i indholdet og ud fra det finde den mest funktionelle og elegante løsning. Indholdet styrer formen.

Polytype har eksisteret siden 1995. Firmaet drives af grafikeren Carl Zakrisson - dog benyttes freelancedesignere ved spidsbelastninger. Polytype lægger stor vægt på at lytte til kundens ønsker og levere produktet til tiden. Carl Zakrisson har fået flere udmærkelser, bl.a. Forening for Boghaandværks diplom for fremragende faglig indsats og The Charlesworth Group Main Award for Typographical Excellence in Journal & Serial Publishing.
  
  
  Designeren

»Design handler for mig om glæden ved at gøre information let overskuelig, let læselig og let at gå til - selvfølgelig med et smukt udseende. Det er indholdet, der skal tale og komme til udtryk - ikke designeren!«

Carl-Henrik Kruse Zakrisson (1963) er født i Hällefors og opvokset i Arboga, Sverige. C-H har en fire-årig BA i Typography & Graphic Communication fra Reading University i England - en af de få designuddannelser, som ud over de kreative færdigheder lægger stor vægt på bl.a. skrift-, tryk- og designhistorie. C-H bestod med en "first honour degree" i juli 1995 og vendte derefter tilbage til København for at starte Polytype.

Før universitetet havde C-H fem års erfaring som elev og rentegner på et svensk reklamebureau (Västerås) samt fire år som tegnestuechef i en af Danmarks førende virksomheder inden for reklamegaver (København).
  
  Toppen af siden